Ik ben een vakidioot. Websites, online communicatie, teksten… ik vrees dat mijn liefde hiervoor nooit overgaat. Dus ik volg de ontwikkelingen in mijn vak en ik omring mij met professionals die raakvlakken met mijn werk hebben. Ik ben positief-kritisch en onderzoek altijd of iets beter kan.
Als allround communicatieprofessional produceerde ik jarenlang communicatiemiddelen zoals folders, nieuwsbrieven en jaarverslagen. En ik maakte kennis met websites toen internet nog een kleuter was.

Communicatie en psychiatrie

Even terug naar het begin. Op een koude winterdag in 1966 kwam ik ter wereld. Als kind en puber schreef ik graag opstellen met onverwachte wendingen en humor. De stap naar de Academie voor Journalistiek (hbo) was een logische, maar na mijn examen Voorlichting en PR (Communicatie dus) vond ik geen baan. Gefascineerd door de menselijke geest startte ik de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Na vier leerzame jaren besefte ik echter dat dat werk onvoldoende bij me past.
Terug naar mijn ‘wortels’ werd ik communicatiemedewerker bij een provinciale welzijnsinstelling in Zwolle. Daar was ik helemaal op mijn plek. Ik begon als vijfde teamlid maar enkele jaren later werkte ik in mijn eentje op de afdeling communicatie. Na bijna acht jaar ging de organisatie helaas failliet. Een nieuwe zoektocht leverde een communicatiebaan op bij een welzijnsorganisatie in de stad Groningen. In tien jaar verbreedde ik mijn praktijkervaring, vooral digitaal.

Bureau van Belkum

Begin 2018 raakte ik mijn werk kwijt door een reorganisatie. Dat zette mij aan het denken over mijn toekomst. Wilde ik weer als allround communicatiemedewerker in dienst bij een werkgever? Ik besloot als zzp’er te starten, want ik wilde meer mijn eigen koers bepalen.
Bureau van Belkum ging september 2018 van start. Binnen mijn bedrijf richt ik me op de promotie van zzp’ers, het maken of verbeteren van websites en de eindredactie van allerhande teksten. Met deze drie diensten heb ik veel affiniteit en daar specialiseer ik mij nu in.
Anno 2022 ben ik bezig me te heroriënteren op mijn loopbaan. Ik zet wel mijn bedrijf voort, maar wil dit in combinatie met een baan in loondienst doen.

Dit geeft mij werkplezier

  • Producten maken die resultaat opleveren.
  • Problemen of knelpunten oplossen.
  • Samenwerken en elkaars talenten en kennis benutten.
  • Mijn kennis delen om anderen iets te leren en op weg te helpen.
  • Nieuwe kennis vergaren houdt me fris en voedt mijn nieuwsgierigheid.
  • De passie van anderen inspireert mij. Als iemand iets met hart en ziel doet, word ik extra gemotiveerd om diegene te ondersteunen of ermee samen te werken.

Naast het werk…

Tegenwoordig woon ik (tijdelijk) in Papenvoort met mijn twee Noorse Boskatten. Als mooi-weer-loper ren ik in de lente, de zomer en de prille herfst. Omdat dat goed is voor mijn lijf en leden, maar ook omdat ik nog altijd mijn persoonlijke record op de 4 Mijl (Haren – Groningen) wil breken. De halve marathon heb ik in 2022 voor het eerst gelopen en deze smaakte ook naar meer. Verder vermaak ik me met wandelen, televisiekijken, lezen en lekker eten. En het klussen start weer zodra ik mijn eigen stek heb.